Kakaový dezert s avokádem, mandlemi, pufovaným amarantem a brusinkami zpět

Ingredience:
zralé avokádo vypeckované1 ksoloupané mandle30 grozinky20 ks
kakao3 lžícepufovaný amarant dle potřebybrusinky hrst
med2 lžícemandlové plátky na ozdobuvoda1/2 hrnku
zralé avokádo vypeckované 1 ks, oloupané mandle 30 g, rozinky 20 ks, kakao 3 lžíce, pufovaný amarant dle potřeby, brusinky hrst, med 2 lžíce, mandlové plátky na ozdobu, voda 1/2 hrnku

Příprava

Když se doma sejdou dvě zralá avokáda, bylo třeba je zužitkovat. S jedním už plán byl, ale co s druhým? Chtělo to něco rychlého a jednoduchého, což tento dezert splňuje. Vše dáte do jedné nádoby, rozmixujeme a pak už si jen plníte skleničku dle vaší fantazie.

Nejprve si tyčovým mixérem namixujeme mandle, poté přidáme avokádo nakrájené na kostičky (oloupané, vypeckované), hrozinky, kakao, med a vodu. Vše pořádně rozmixujeme na jemnou kaši. Takto vzniklou směsí plníme skleničky, kdy nejprve na dno nasypeme 2-3 lžíce amarantu a na něj přidáme avokádovou směs, poté nasypeme brusinky a amarant a tak vrstvíme dle naší fantazie a velikosti skleničky. Navrch ozdobíme plátky mandlí a brusinkami.

2016-02-15 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI