Karamelový banánový chlebíček zpět

Ingredience:
celozrnná moukacca 250 gskořice1 rovná lžičkasůl1/2 lžičky
jedlá soda1 rovná lžičkapřezrálé banány3 kszralý banán1 ks
kefír100 mlvejce2 ksmed4 lžíce
rozpuštěné máslo70 gtuk na vymazání formytřtinový cukr na vysypání formy
celozrnná mouka cca 250 g, skořice 1 rovná lžička, sůl 1/2 lžičky, jedlá soda 1 rovná lžička, přezrálé banány 3 ks, zralý banán 1 ks, kefír 100 ml, vejce 2 ks, med 4 lžíce, rozpuštěné máslo 70 g, tuk na vymazání formy, třtinový cukr na vysypání formy

Příprava

Představte si zimní ráno, zasněženou příchodovou cestu k domu a praskající dřevo v krbu. Je neděle dopoledne a čeká vás po dlouhé době volný den, kdy nemusíte nikam spěchat. Připravíte si horký čaj a z trouby vytáhnete čerstvě udělaný banánový chlebíček s karamelovou krustou na povrchu. Vláčný je tak akorát, příjemně voní skořicí a karamelem. Překvapivě není vůbec složitý a pracný! Jste zvědaví, jak na něj?

Nejprve si ve větší míse vidličkou rozdrtíme 3 pěkně vyzrálé až přezrálé banány s 1/2 lžičkou soli. 

Přidáme vejce, med, rozpuštěné máslo a dobře vyšleháme ručním šlehačem (cca 5 minut). Následně přidáme kefír, med a promícháme.

Za mírného šlehání postupně přidáváme mouku s jedlou sodou. Na závěr přidáme také skořici. 

Formu na srnčí hřbet/dortovou formu si dobře vymažeme tukem a řádně dno zasypeme hnědým třtinovým cukrem (cca 2 mm vrstva). Na cukr poklademe na plátky pokrájený banán.

Opatrně vlijeme těsto do formy, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C po dobu cca 35 minut.

2017-12-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI