Karobový dortík s ricottovým krémem zpět

Těsto:
kukuřičné lupínky250 gzměklé máslo100 gkarob2 lžíce
datlový sirup2 lžícemléko z kešu ořechů nebo kravské50 mlžloutek2 ks
Krém:
bílky2 ksvanilkový cukr3 lžícericotta200 g
plnotučný tvaroh250 gkešu "tvaroh" (po výrobě mléka, lze použít obyčejný)100 gbanán1 ks
kukuřičné lupínky 250 g, změklé máslo 100 g, karob 2 lžíce, datlový sirup 2 lžíce, mléko z kešu ořechů nebo kravské 50 ml, žloutek 2 ks, bílky 2 ks, vanilkový cukr 3 lžíce, ricotta 200 g, plnotučný tvaroh 250 g, kešu "tvaroh" (po výrobě mléka, lze použít obyčejný) 100 g, banán 1 ks

Příprava

Dneska to chtělo něco speciálního. Máme sedmileté výročí s drahým, takže o důvod víc si trochu zamlsat. Sedmička je moje šťastné číslo, tak uvidíme, co nám přinese.

Kukuřičné lupínky rozmixujeme v mixéru na sypkou hmotu. Žloutky vyšleháme se změklým máslem a smícháme s kukuřičnou hmotou. Přidáme karob, datlový sirup a mléko. Vypracujeme těsto, které vtlačíme do formiček na muffiny (asi do poloviny). Dáme do trouby na 150 stupňů na 10 minut. Mezitím si připravíme krém. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který opatrně smícháme s tvarohem a ricottou. Dáme vychladit do lednice. Na každého zchladlého dortíku dáme kolečko banánu a navrch vrchovatou lžíci krému. Rovnoměrně rozetřeme až po okraj formiček a dáme do trouby nejprve na 150 stupňů na 10 minut a poté na 110 stupňů na dalších 10 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu a teprve až potom vyklopíme z formiček. Můžeme sypat karobem nebo ozdobit ještě kolečkem banánu.

2016-02-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI