Kokosovo-čokoládová bábovka zpět

Ingredience:
vejce2 kscukr krystal150 golej100 ml
smetana ke šlehání250 mlpolohrubá mouka300 gkypřící prášek do pečiva1 ks
sůl špetkastrouhaný kokos100 gkvalitní čokoláda, nastrouhaná nebo najemno posekaná100 g
vejce 2 ks, cukr krystal 150 g, olej 100 ml, smetana ke šlehání 250 ml, polohrubá mouka 300 g, kypřící prášek do pečiva 1 ks, sůl špetka, strouhaný kokos 100 g, kvalitní čokoláda, nastrouhaná nebo najemno posekaná 100 g

Příprava

Kokosovo-čokoládová bábovka je vlastně mojí variací na Margot buchtu. Pokud ji neznáte, je to jednoduchá a rychlá buchta na plech, do které přijdou nastrouhané margotky. Náš vybíravý chlapeček ji má rád, občas mu ji upeče babička, tak jsem chtěla i já doma. Neměla jsem ovšem margotky, zato zbylé vánoční cukroví. Neděste se - poprvé jsem tuhle bábovku pekla hned po Vánocích, padl do ní tudíž čokoládový salám a raffaello kuličky. Podruhé jsem místo kupovaných tyčinek použila strouhaný kokos a čokoládu, bábovka měla opět úspěch. Jednou se doma možná dočkají i těch margotek, ale možná taky ne, tahle ryze domácí verze se mi totiž líbí (a chutná) mnohem víc.

V míse šleháme vajíčka s cukrem, až zesvětlají a nabudou, trvá to minimálně 5 minut. Tenkým pramínkem postupně přilijeme olej a smetanu, vždy důkladně zašleháme. Zvlášť si v misce smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a kokos. Nadvakrát vše přisypeme do mísy a vymícháme těsto. Nakonec opatrně zapracujeme čokoládu. 

Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou, povrch uhladíme. Pečeme dozlatova, zhruba 45-50 minut (doba pečení záleží na velikosti formy, pokud do středu bábovky zapíchneme špejli a vytáhneme ji suchou, bez drobečků, je upečeno). Během pečení můžeme bábovku přikrýt alobalem, aby se navrchu nepřipálila. Necháme ji vychladnout ve formě. 

Tip: Stejně jako já můžete bábovku ještě polít rozpuštěnou čokoládou a posypat kokosem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2019-03-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI