Kokosovo-tvarohová bábovka s bílou a mléčnou čokoládou (bezlepková) zpět

Ingredience:
měkký tvaroh500 gkokosová mouka100 gstrouhaný kokos100 g
nasekaná bílá čokoláda100 gjavorový sirup10 lžicrostlinné nebo klasické mléko200 ml
žloutek3 ksbílky3 kssůl špetka
mléčná čokoláda100 gkokosový olej1/2 lžíce
měkký tvaroh 500 g, kokosová mouka 100 g, strouhaný kokos 100 g, nasekaná bílá čokoláda 100 g, javorový sirup 10 lžic, rostlinné nebo klasické mléko 200 ml, žloutek 3 ks, bílky 3 ks, sůl špetka, mléčná čokoláda 100 g, kokosový olej 1/2 lžíce

Příprava

Další bezlepkový recept z mé oblíbené kokosové mouky. Na sladké pečení bez lepku je dle mého úplně nejlepší - má skvělou chuť i strukturu. Pravdou je, že nejlépe funguje v receptech, kde ji podpoříte další přítomností kokosu a kokosová chuť se tak zvýrazní. No a co se k této chuti hodí lépe než mléčná čokoláda. Však si vzpomeňte na Bounty tyčinku...prostě mňam.

1. Ve středně velké míse smíchejte tvaroh, kokosovou mouku, strouhaný kokos, bílou čokoládu, javorový sirup, mléko a žloutky.

2. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh.

3. Sníh opatrně vmíchejte do bábovkové směsi.

4. Formu na bábovku vymažte kokosovým olejem a vysypte kokosovou moukou. Poté do ní rovnoměrně přeneste připravené těsto a uhlaďte.

5. Prvních 35 minut pečte na 180°C. Poté snižte teplotu na 160°C a pečte dalších zhruba 30 - 40 minut, dokud není bábovka hotová.

6. Bábovku vyklopte až vychladlou.

7. Na vodní lázni rozpusťte kokosový olej s mléčnou čokoládou. Směs nechte 10 minut odstát.

8. Polevu nalévejte na bábovku a nechte ji pomalu stékat. Doporučuji polevu nanášet na mřížce podložené pečicím papírem nebo talířem. Steklou čokoládu můžete poté setřít a znovu nalít na bábovku.

TIP: Kdybych dělala tento recept podruhé, určitě bych přidala i dovnitř pořádnou porci mléčné čokolády!

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-05-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI