Koláč s pudingem a zakysanou smetanou

zpět
Koláč s pudingem a zakysanou smetanou
Těsto:
vejce4 kscukr200 gvoda100 ml
olej100 mlvanilkový cukr1 balíčekprášek do pečiva1 balíček
polohrubá mouka200 g
Puding:
mléko750 mlčokoládový puding2 balíčkycukr2 lžíce
Dále budete potřebovat:
zakysaná smetana2 kelímkyskořicový cukr1 balíček
vejce 4 ks, cukr 200 g, voda 100 ml, olej 100 ml, vanilkový cukr 1 balíček, prášek do pečiva 1 balíček, polohrubá mouka 200 g, mléko 750 ml, čokoládový puding 2 balíčky, cukr 2 lžíce, zakysaná smetana 2 kelímky, skořicový cukr 1 balíček

Příprava

Vendulka chtěla upéct koláč, tak vzala si naší kuchařku a listovala, nalistovala si "Koláč s pudingem a zakysanou smetanou". Poté řekla, že to chce, ale jinak -"kakaové"! Takže jsem recept otočila - do těsta přidala 3 lžíce kakaa a místo čokoládových pudingů uvařila vanilkové pudingy. Vendulka si mlaská, manžel také, takže už je jen půl plechu. Tento koláč je prostě mňamózní!

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Vyšleháme těsto a nakonec opatrně vmícháme ze 4 bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a cik cak na něj nalijeme horký puding. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova (zkuste do těsta píchnout špejlí, jestli už je upečené). Po upečení natřeme ještě na teplý koláč 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.

2016-02-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI