Koláč z červené řepy zpět

Ingredience:
střední syrová červená řepa2 ksječná mouka1 hrnektřtinový cukr1/3 hrnku
řepkový olej1/3 hrnkusójové mléko1/2 hrnkukypřící prášek do pečiva bez fosfátů1 lžíce
vanilková hraška3 lžícečokoládový pudingový prášek1 baleníhořká čokoláda50 g
střední syrová červená řepa 2 ks, ječná mouka 1 hrnek, třtinový cukr 1/3 hrnku, řepkový olej 1/3 hrnku, sójové mléko 1/2 hrnku, kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžíce, vanilková hraška 3 lžíce, čokoládový pudingový prášek 1 balení, hořká čokoláda 50 g

Příprava

Jak jste si zajisté všimly, tak zeleninové moučníky miluju. Jsou krásně vláčné, šťavnaté a chuťově výrazné. Mezi největší favority patří cuketa, mrkev a červená řepa. Mám v plánu letos otestovat i dýni. Máte nějaké osvědčené recepty? Pokud ano, podělte se o ně do komentářů a pokud ne, vyzkoušejte třeba tento koláč z červené řepy nebo cuketovou buchtu bez lepku.

Do mísy nastrouhejte najemno oloupanou červenou řepu.
Troubu zapněte na 180°C a nechte nahřát.
Do druhé mísy nasypte mouku, cukr, kypřící prášek, pudingový prášek a hrašku, vše důkladně promíchejte. Poté přilijte mléko a olej. Nakonec vmíchejte nastrouhanou řepu a nasekanou čokoládu. Pokud se vám těsto zdá příliš tuhé, přidejte trošku mléka. Množství mléka závisí na tom, kolik v sobě má řepa vody.
Těsto nalijte na vymazaný a strouhankou vysypaný plech či koláčovou formu (o průměru 26 cm) a pečte 40 minut.
Koláč je dobrý jen tak nebo jej můžete ještě potřít čokoládovou polevou či pocukrovat.
Korpus poslouží i jako základ dortu :-).
Dobrou chuť

2016-10-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI