Křehké sušenky plněné krémem z ricotty zpět

Ingredience:
máslo200 ghladká špaldová mouka300 gcukr moučka80 g
vlašské ořechy80 gkakao2 lžícemletá skořice1 lžička
žloutek1 kscitronová šťáva1 lžička
Krém:
ricotta200 gzakysaná smetana 15%2 lžícevanilkový cukr1 balíček
máslo 200 g, hladká špaldová mouka 300 g, cukr moučka 80 g, vlašské ořechy 80 g, kakao 2 lžíce, mletá skořice 1 lžička, žloutek 1 ks, citronová šťáva 1 lžička, ricotta 200 g, zakysaná smetana 15% 2 lžíce, vanilkový cukr 1 balíček

Příprava

To, že je v naší rodině velká spotřeba domácích sušenek, je už všeobecně známé. Ale to jakým způsobem je nejraději konzumuje náš tatínek už asi ne - namáčí si je do tvarohu nebo jogurtu. Jako správná manželka jsem mu chtěla "práci" ulehčit (smích) a rovnou mu ty sušenky naplnila.

Ořechy si najemno nameleme, smícháme s moukou, kakaem, skořicí, cukrem, žloutkem, máslem a citronovou šťávou. Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici. Rozválíme na tenčí plát a vykrojíme tvary, které poskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Sušenky se lehce roztečou, proto je dáváme kousek od sebe. Motiv mám vytlačený malými vykrajovátky. Pečeme při 180 stupních cca 5 minut. Necháme zcela vystydnout.
Krém si připravíme smícháním riccotty se smetanou a cukrem. 
Vychladlé sušenky naplníme krémem a uchováváme v lednici.

2016-03-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI