Křehký ovocný koláč s drobenkou

zpět
Křehký ovocný koláč s drobenkou
Ingredience:
polohrubá mouka500 gsádlo Krásno250 gcelá vejce2 ks
mléko3/4 hrnku (cca 200 ml)droždí80 g
Drobenka:
máslo50 ghrubá mouka100 gcukr100 g
polohrubá mouka 500 g, sádlo Krásno 250 g, celá vejce 2 ks, mléko 3/4 hrnku (cca 200 ml), droždí 80 g, máslo 50 g, hrubá mouka 100 g, cukr 100 g

Příprava

U nás dnes ke kávičce úžasný švestkový koláč. Díky sádlu je koláč opravdu velmi jemný a křehký! Jako bonus je to, že je tento koláč rychlokynutý (obsahuje sice kvásek, ale nekyne) a hlavně velmi žravý! Prostě je to zase jeden super recept od mé babičky, na který nedám dopustit. V těstě opravdu není ani gram cukru, bohatě postačí cukr na ovoci v drobence. A sádlo doporučuji hezky poctivé české od Krásno.

Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, vejce, sádlo změklé v pokojové teplotě (nebo tuhé nastrouhané) a kvásek. Těsto zpracujeme a dáme rovnou na plech (nevymazaný, nevysypaný, těsto je tučné dost), kde ho ručně vymačkáme do stran, abychom udělali okraje. 
Na těsto můžeme dát ovoce mražené, nebo čerstvé, podle toho, které máme k dispozici a které máme rádi (švestky, meruňky, borůvky, rybíz). Nakonec posypeme drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C do zlatova. 

2018-10-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI