Krtkův dort

zpět
Krtkův dort
Ingredience:
vejce3 kscukr krupice160 golej150 ml
mléko200 mlhladká mouka300 gkypřící prášek do pečiva1 ks
holandské kakao3 lžíce
Náplň:
banány2 - 3 kszakysaná smetana1 kelímektvaroh250 g
cukr krupice5 lžicsmetana ke šlehání2 ksztužovač šlehačky (Smetana fix)3 ks
čokoláda na vaření100 gmléko250 mlvanilkový puding1 ks
vejce 3 ks, cukr krupice 160 g, olej 150 ml, mléko 200 ml, hladká mouka 300 g, kypřící prášek do pečiva 1 ks, holandské kakao 3 lžíce, banány 2 - 3 ks, zakysaná smetana 1 kelímek, tvaroh 250 g, cukr krupice 5 lžic, smetana ke šlehání 2 ks, ztužovač šlehačky (Smetana fix) 3 ks, čokoláda na vaření 100 g, mléko 250 ml, vanilkový puding 1 ks

Příprava

Mám tady pro vás další tip na dortík a nemusí být jen k narozeninám, nebo svátku. Domácí krtkův dort je totiž úžasně lahodný a nejlépe chutná vychlazený!

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme mléko, olej, sypké suroviny a umixujeme. Poté ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 25-26 cm. Pečeme na 200 °C asi 20 minut, před vyjmutím z trouby, zkusíme, zda je těsto upečené špejlí.

Než nám vychladne korpus, tak si připravíme náplň. Uvaříme si puding, z 250 ml mléka, 2 lžic cukru a jednoho pudingového prášku. Puding necháme vychladnout. V míse si vyšleháme 2 smetany ke šlehání společně se ztužovačem. V druhé míse si vyšleháme tvaroh s 3 lžícemi cukru, zakysanou smetanu, ztužovač smetany a vychlazený puding. Nakonec ručně vmícháme šlehačku a nastrouhanou čokoládu na vaření.

Vychlazený korpus si jemně nařízneme na okraji a opatrně vydlabeme tak, aby zbývalo asi 1 cm okraje a dna a zůstala nám jen „miska z korpusu“. Dno korpusu pomažeme krémem, na něj uložíme banány překrojené na půl a poté navrstvíme krém. Nakonec vše zasypeme vydlabaným těstem z korpusu a dotvoříme krtkovu hromádku. Dort necháme alespoň přes noc ztuhnout v lednici.

2018-05-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI