Krupicová kaše zpět

Ingredience:
mléko300 mlsůl špetkavanilkový extrakt (nemusí být)1 lžička
jemná krupice/dětská krupička2 vrchovaté lžíce (cca 25-30g)cukr moučka, kakao, karob... na posypánímáslo dle chuti
hořká čokoláda dle chuti
mléko 300 ml, sůl špetka, vanilkový extrakt (nemusí být) 1 lžička, jemná krupice/dětská krupička 2 vrchovaté lžíce (cca 25-30g), cukr moučka, kakao, karob... na posypání, máslo dle chuti, hořká čokoláda dle chuti

Příprava

V novém roce je nejlepší začínat polehoučku, něco jednoduchého si proto dáme i tady. O své lásce ke krupicové kaši jsem se už zmiňovala, ovšem připravit ji byl pro mne vždycky trochu boj. Nikdy jsem nevěděla, kolik té krupice vlastně do mléka nasypat. Na začátku se zdálo, že je jí málo, přidávala jsem a přidávala, až kaše konečně zhoustla, a ve výsledku v ní stála lžíce. Protože ji teď svačím minimálně dvakrát týdně, konečně jsem vychytala pro mne ideální poměr mléka a krupice. Kaše je akorát na sytou odpolední svačinu (nebo snídani, pokud rádi snídáte sladké) a není ani příliš řídká, ani příliš hutná. Třeba se můj recept bude hodit i vám.

V rendlíku na mírném plameni přivedeme mléko k varu, přisypeme krupici a metličkou důkladně promícháme, aby se neutvořily hrudky. Za stálého míchání 3-5 minut povaříme, kaše postupně zhoustne.

Na talíři ji podle chuti pocukrujeme, posypeme kakaem/karobem a poklademe tenkými plátky másla. Navrch můžeme dát i kostičku čokolády, případně kaši čokoládou postrouhat.

2019-02-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI