Kváskové chia lívanečky se zkaramelizovanými jablky a ořechy zpět

Ingredience (cca 18 ks):
odebraný kvásek130 gmléko450 mlšpaldová mouka200 g
jemné ovesné vločky100 gtřtinový cukr50 gchia semínka6 lžic
sůl špetkajablka1 - 2 ksvlašské ořechy1 - 2 hrsti
třtinový cukr2 lžícemed k podávání
odebraný kvásek 130 g, mléko 450 ml, špaldová mouka 200 g, jemné ovesné vločky 100 g, třtinový cukr 50 g, chia semínka 6 lžic, sůl špetka, jablka 1 - 2 ks, vlašské ořechy 1 - 2 hrsti, třtinový cukr 2 lžíce, med k podávání

Příprava

Další způsob, jak zužitkovat odebraný kvásek při jeho omlazení, má tentokráte sladkou podobu. Od kamarádky Lenky jsem dostala recept na kváskové lívanečky Jelikož jsem ještě nějaký odebraný kvásek měla, pustila jsem se do nich a doma měly úspěch. Mizely mi přímo z talíře a končily ve spokojených bříškách.

Všechny suroviny na lívanečky smícháme v míse. Promícháme a dáme přes noc do lednice. Ráno vyndáme a necháme 1 hodinu kynout. Poté na teflonové pánvi potřené olejem smažíme pozvolna lívanečky. Když se nám na lívanečku objeví bublinky a těsto je mírně propečené, pak obrátíme na druhou. Mezitím si vykrojíme jablka, nakrájíme na kostičky, přendáme do kastrůlku a posypeme třtinovým cukrem. Pomalu prohřejeme, až se nám cukr rozpustí a obalí jablka. Poté přidáme nasekané ořechy a vše prohřejeme. Lívanečky pak podáváme se zkaramelizovanými jablky a ořechy se lžičkou medu.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-02-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI