Kynuté buchty

zpět
Kynuté buchty
Ingredience:
polohrubá mouka500 grozpuštěné máslo100 gžloutek1 ks
vejce1 ksvanilínový cukr1 balíčekkůra z jednoho citronu dle chuti
sůl špetkamléko250 mldroždí3/4 kostičky
cukr3 lžičkysádlo2 lžícedomácí švestková povidla dle potřeby
polohrubá mouka 500 g, rozpuštěné máslo 100 g, žloutek 1 ks, vejce 1 ks, vanilínový cukr 1 balíček, kůra z jednoho citronu dle chuti, sůl špetka, mléko 250 ml, droždí 3/4 kostičky, cukr 3 lžičky, sádlo 2 lžíce, domácí švestková povidla dle potřeby

Příprava

Dneska jsem si zavzpomínala na část mého života v Irsku. Jééé hnedle bych vrátila čas, bylo to moc fajn. Sice se mi moooc stýskalo, ale pozitiva převažovaly. Maminka mi musela neustále posílat různé balíčky s ingrediencemi, které jsem tam neměla dostupné a potřebovala jsem je nejen na pečení, ale i vaření. Když jsem poté udělala nějakou tu českou mňamku, tak z toho byli místí úplně paf. Pak jsem dostávala menší "úplatky" v podobě hrníčků, chňapky. Dnes tedy byly kynuté buchty, aneb "Honzovky", tentokrát plněné domácími švestkovými povidly.

Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ten přidáme k ostatním ingrediencím do robotu, umícháme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme kynout, až se zdvojnásobí objem. Po vykynutí propracujeme a necháme ještě chvíli kynout.
V pekáči rozpustíme 2 lžíce sádla, buchty budou hezky křupavé. Těsto vyjmeme na vál a nakrájíme z něj 24-28 kousků těsta (podle velikosti, já měla velikost golfového míčku). Každý kousek rozmáčkneme dlaní do placky, vložíme lžičku připravené náplně, zabalíme, otočíme a rovnáme do pekáče. Každou buchtu potřeme sádlem, aby se nám neslepily. Pečeme při 180°C asi 30 minut.

2016-03-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
24
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI