Kynutý závin s povidly zpět

Těsto:
prosátá hladká mouka300 gsůl špetkavejce1 ks
vlažné mléko100 mlkrupicový cukr100 gdroždí nebo pytlík sušeného droždí1/2 kostky
rozpuštěného vlažného másla100 g
Náplň:
povidla dle potřeby
prosátá hladká mouka 300 g, sůl špetka, vejce 1 ks, vlažné mléko 100 ml, krupicový cukr 100 g, droždí nebo pytlík sušeného droždí 1/2 kostky, rozpuštěného vlažného másla 100 g, povidla dle potřeby

Příprava

Občas člověk hledá něco snadného, co je raz dva hotové. Pokud pro vás není problém kynuté těsto, tak si tento recept naprosto zamilujete.

Nejprve si odvážíme a rozpustíme máslo.

Poté si vezmeme střední mísu a odměříme si mouku,

přidáme špetku soli,

jedno celé vejce,

cukr.

Droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Přidáme lžičku mouky, špetku cukru a soli a necháme vzejít kvásek.

Nyní přidáme i rozpuštěné vlažné máslo a

vzešlý kvásek.

Uhněteme v robotu nebo ručně. Těsto bude lepkavé, nebojte se toho.
Když těsto důkladně promícháte, tak si vezměte ještě větší místu, napusťte do ní horkou vodu a vložte do lázně mísu s těstem a přikryjte utěrkou a nechte kynout cca 30 minut.

Teď si rozpálíme troubu na cca 180 stupňů.

Na plech si položíme pečící papír o velikosti plechu, lehce pomoučíme a položíme vykynuté těsto. To si lehce poprášíme hladkou moukou a rozválíme. Tlusté by mělo být cca 0,5 cm.

 
Plát těsta potřeme vrstvou povidel. Já kupuji Dobrá povidla na bedýnkách. Ta jsou nejlepší. Vyrábí je jedna Češka a nejsou moc sladká a jemně nakyslá po švestkách. Takové malé doporučení :-)

Těsto zarolujeme a dáme péct na 170 stupňů cca na 20 minut.
 Po vychladnutí závin nakrájíme a nejlépe podáváme s sklenkou vychlazeného mléka.
2018-04-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI