Linecké s marmeládou aneb slepované zpět

Ingredience:
mouka (špaldová typ 630 + 100g pohanková)210 gžloutek1 kspovolené máslo105 g
třtinový cukr (namletý na moučku)51 gpomerančová kůra z bio pomeranče1 lžičkašťáva z pomeranče1 lžička
rybízová marmeláda na slepování
mouka (špaldová typ 630 + 100g pohanková) 210 g, žloutek 1 ks, povolené máslo 105 g, třtinový cukr (namletý na moučku) 51 g, pomerančová kůra z bio pomeranče 1 lžička, šťáva z pomeranče 1 lžička, rybízová marmeláda na slepování

Příprava

Druhým nejoblíbenějším cukrovím v naší rodině je linecké. Lineckému se však u nás neřekne jinak než slepované. Nejlépe chutná s domácí rybízovou marmeládou, která tak říkajíc štípne. Nemusím mít strach, že by tento druh vánočního cukroví zůstal nedotknutý, protože pokud jde o rychlost, tak mizí doslova světelnou rychlostí.

V míse smícháme prosátou mouku, žloutek, povolené máslo, třtinový cukr, pomerančovou kůru a šťávu a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na 2 hodiny uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 5-6 minut.

Po upečení necháme vychladnout a slepujeme rybízovou marmeládou.

2016-12-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI