Lívance zpět

Ingredience:
mléko350 mlpolohrubá mouka200 gvejce1 ks
droždí10 gcukr20 gsůl špetka
skořice dle chutiholandské kakao dle chutizakysaná smetana dle chuti
domácí meruňková marmeláda dle chutimango dle chutimed dle chuti
mléko 350 ml, polohrubá mouka 200 g, vejce 1 ks, droždí 10 g, cukr 20 g, sůl špetka, skořice dle chuti, holandské kakao dle chuti, zakysaná smetana dle chuti, domácí meruňková marmeláda dle chuti, mango dle chuti, med dle chuti

Příprava

Co si dáme na snídani? To je snad každodenní otázka, kterou si s Lubou ráno pokládáme. Máme moc rádi míchaná vejce s cibulkou a nebo toasty se zeleninou. Poslední dobou mi však ráno ani na jedno z těchto jídel nepřichází chuť. Jelikož letošní prázdniny trávím převážně na Jižní Moravě, kde nemám mého největšího pomocníka a to mixér na smoothie, tak musím vymýšlet jiné varianty.
Tentokrát to vyhrály lívanečky.

1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek.
2. Mouku nasypeme do mísy, přilijeme vykynutý kvásek, vejce, ohřáté mléko a zbytek cukru. Směs malinko osolíme a opět promícháme.
3.Vzniklé těsto, které bude trochu řídké necháme na teplém místě kynout cca 20min.
4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, až bude pánev dostatečně nahřárá pomocí naběračky nebo lžíce vlijeme těsto na pánev a pomocí lžíce vytvoříme tvar kolečka.
5. Lívance osmažíme z obou dvou stran pěkně do zlatova.
6. Dle chuti a libosti lívance ozdobíme. Já jsem použila med a čerstvé mango. Druhá varianta byla s domácí meruňkovou marmeládou a zakysanou smetanou, kterou jsem posypala holandským kakaem a skočicí.

Podáváme samozřejmě se sklenicí vlažného mléka.
2015-08-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI