Lívance s ovocem a medem zpět

Ingredience:
vlažné mléko350 mlpolohrubá mouka200 gvejce2 ks
droždí10 g (1/4 kostky)cukr30 gsůl špetka
kokosový olej dle potřebynektarinka, hruška, med dle chutistrouhaný kokos a bílý jogurt na ozdobení
vlažné mléko 350 ml, polohrubá mouka 200 g, vejce 2 ks, droždí 10 g (1/4 kostky), cukr 30 g, sůl špetka, kokosový olej dle potřeby, nektarinka, hruška, med dle chuti, strouhaný kokos a bílý jogurt na ozdobení

Příprava

Oficiálně jsem se zamilovala do tohoto receptu na lívance.
Většinou nemám ráda sladké snídaně, ale tohle je výjimka všech výjimek a při každém soustu jsem si povzdechla nad tím, jak skvěle to chutná!

1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme cca 15 min bokem odpočívat.

2. Prosátou mouku nasypeme do mísy a k tomu přilijeme vykynutý kvásek.

3. Přidáme vejce, zbytek vlažného mléka a zbytek cukru. Malinko osolíme a mícháme dohladka.

4. Takto vzniklé řídké těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. (Já dávám mísu k topení)

5. Na rozpálenou pánev nebo lívanečník dáme trochu kokosového oleje.

6. Naběračkou na ni naléváme vykynuté těsto a lívance smažíme z obou  dvou stran dozlatova.

Na závěr dle vaší chuti a libosti ochuťte.  

2015-10-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI