Lívance zpět

Ingredience:
droždí15 gcukr30 ghladká mouka250 - 300 g
mléko1/2 lvejce1 kssůl špetka
citronová kůra dle chutikysaná smetana1 kelímekvanilkový cukr dle chuti
ovoce na ozdobení
droždí 15 g, cukr 30 g, hladká mouka 250 - 300 g, mléko 1/2 l, vejce 1 ks, sůl špetka, citronová kůra dle chuti, kysaná smetana 1 kelímek, vanilkový cukr dle chuti, ovoce na ozdobení

Příprava

Den můžete začít sladkou snídaní v podobě lívanečků, nebo si je dát po obědě jako dezert....

Droždí rozmícháme s troškou cukru a mouky, přidáme část vlažného mléka, dobře rozmícháme a zakryté necháme kynout. Poté přidáme špetku soli, citronovou kůru, vejce, ostatní cukr, a střídavě mouku a mléko, dokud nám nevznikne těsto bez žmolků. Vzniklé těsto zakryjeme a necháme asi půl hodiny kynout. Pak tvoříme lívance a smažíme na lívanečníku. Kysanou smetanu osladíme vanilkovým cukrem. Můžeme ozdobit ovocem dle své chuti či možností. Z tohoto množství připravíte asi 10 lívanečků.

2014-06-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI