Loukoumades zpět

Ingredience:
hladká mouka250 gsůl špetkasušené droždí2 lžíce
med1 lžíceteplá voda2,5 dclmed100 g
třtinový cukr1 lžícecitronová šťáva citronová kůra
máslo1 lžícevoda1 lžícevlašské ořechy50 g
hladká mouka 250 g, sůl špetka, sušené droždí 2 lžíce, med 1 lžíce, teplá voda 2,5 dcl, med 100 g, třtinový cukr 1 lžíce, citronová šťáva , citronová kůra , máslo 1 lžíce, voda 1 lžíce, vlašské ořechy 50 g

Příprava

Pokud milujete sladké, vyzkoušejte tento recept na tradiční řecký dezert Loukoumades.

Nejprve si připravíme těsto. Použijeme 250g hladké mouky, špetku soli, 2 lžíce sušeného droždí, lžíci medu a 2,5dcl teplé vody. Promícháme a necháme 40 minut kynout. Poté na pánvi smažíme dozlatova.

Na polevu potřebujeme 100g medu, 1 lžíci třtinového cukru, šťávu a kůru z poloviny citronu, 1 lžíci másla, 1 lžíci vody a 50g vlašských ořechů. Necháme pěkně svařit a můžeme polévat.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI