Makové cupcakes se skořicovým "Šmakoun" krémem zpět

Ingredience:
mletý mák100 ghladká špaldová mouka200 gvejce2 ks
mléko (makové)100 mlstévie25 kapekjablko1 ks
prášek do pečiva bez fosfátů1 lžíce
Krém:
Šmakoun - Švestka a skořice1 baleníbílý jogurt1 kelímekmletá skořice1/2 lžičky
pekanové ořechy dle chuti
mletý mák 100 g, hladká špaldová mouka 200 g, vejce 2 ks, mléko (makové) 100 ml, stévie 25 kapek, jablko 1 ks, prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžíce, Šmakoun - Švestka a skořice 1 balení, bílý jogurt 1 kelímek, mletá skořice 1/2 lžičky, pekanové ořechy dle chuti

Příprava

Také patříte mezi ty z nás, kteří si k odpolední kávě rádi dopřejí dezert nebo zkrátka jen občas dostanou chuť na nějakou sladkou svačinku? Já teda rozhodně!!! Hrozně ráda mlsám a to více si užívám, když navíc mlsám něco, co mému tělu prospívá.
Tentokrát jsem při pečení použila Šmakouna, v dnešní době již velice oblíbený a rozšířený zdroj bílkoviny. Nekupuji ho nijak zvlášť často, ale jako zpestření stravy je skvělý. Jedná se o výrobek z vaječných bílků s minimálním obsahem tuků a vysokým procentem kvalitních bílkovin. V tomto receptu je použitý můj oblíbený Šmakoun s příchutí švestky a skořice, který je vynikající také samotný jako rychlá svačina. Můžete s ním ale vytvořit i skvělý krém, který se skvěle doplňuje s chutí máku a jablek a vytvoříte tak zákusek, který bude nejen skvěle vypadat, ale především skvěle chutnat...a co je úplně nejlepší, můžete si ho dopřát zcela bez výčitek!

Jablko nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou (já ji nechávám, ale pokud vám v receptech vadí, klidně jablko oloupejte) a v míse smícháme s vejci, mlékem a stévií. Důkladně rozmícháme, přisypeme mletý mák a na závěr lehce vmícháme špaldovou mouky smíchanou s práškem do pečiva. Hotové těsto rozdělíme pomocí lžíce do formiček na muffiny cca do 2/3. Takto připravené košíčky vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut. Každá trouba peče jinak, proto doporučuji cca po 10 minutách vyzkoušet propečenost těsto pomocí dřevěné špejle.
Mezitím, co se naše makové cupcaky pečou, připravíme si v rychlosti krém. Je to velice jednoduché. Šmakouna nakrájíme na menší kusy a vložíme společně s bílým jogurtem a skořicí do mixéru, kde vše společně několik minut mixujeme na hladký krém.
Po upečení necháme koláčky vychladnout a potom je pomocí cukrářského sáčku ozdobíme skořicovým krémem. Makové cupcaky a skořice se skvěle doplňují s pekanovými ořechy, které položíme na krém.

2016-03-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
9
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI