Malinová zmrzka po francouzsku zpět

Ingredience:
maliny350 gtřtinový cukr85 gbílky2 ks
smetana ke šlehání250 mllimetový šťáva1 lžícevanilkový extrakt či dužina z vanilkového lusku1 lžíce
maliny 350 g, třtinový cukr 85 g, bílky 2 ks, smetana ke šlehání 250 ml, limetový šťáva 1 lžíce, vanilkový extrakt či dužina z vanilkového lusku 1 lžíce

Příprava

Já nejim maliny...Nevim proč, ta chuť mě nějak nebaví. Ondra je ale zbožňuje, takže když nám jeho táta přivezl malin plnej kufr od auta, plán byl jasnej. Jde se zavařovat, péct a...tuhle zmrzku podle francouzskýho receptu od Julie Child, musíte taky vyzkoušet!

Maliny omyjeme, umixujeme a propasírujeme přes jemnej cedník. Do hladkýho pyré přidáme cukr a šleháme nebo mixujeme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Pak vmícháme limetovou šťávu a vanilkovej extrakt, kterej zmrzlinu nádherně provoní. Bílky si ušleháme do polotuha, po vyndání metliček by se špičky pěny měly ohýbat. Takhle ušlehaný bílky vmícháme opatrně do malinovýho pyré. Smetanu vyšleháme do tuha a jako poslední ji taky vmícháme do růžový dobroty. Směs nalijeme do mističek a dáme mrazit. Každou hoďku nebo hoďku a půl chodíme zmrzku promíchat nebo mixnout tyčákem, abychom uvnitř rozmělnili zmrzlý krystaly. To uděláme asi 3x - 4x a smetanově-malinovej zázrak je hotovej. Podáváme s čerstvým ovocem, k lívancům nebo do palačinek.

2016-07-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI