Mandarinkové řezy

zpět
Mandarinkové řezy
Těsto:
vejce4 kscukr180 golej100 ml
vlažná voda150 mlpolohrubá mouka250 gpotravinářské barvivo dle potřeby
Krém:
smetana ke šlehání 33%2 ksztužovač šlehačky3 kszakysaná smetana2 ks
vanilkový cukr2 ks
Pudingová poleva:
pomerančový nebo multivitamínový džus1 lšťáva z mandarinek (zbývající část dolít vodou)250 mlvanilkový pudingový prášek3 ks
Dále budete potřebovat:
mandarinky v nálevu2 balení
vejce 4 ks, cukr 180 g, olej 100 ml, vlažná voda 150 ml, polohrubá mouka 250 g, potravinářské barvivo dle potřeby, smetana ke šlehání 33% 2 ks, ztužovač šlehačky 3 ks, zakysaná smetana 2 ks, vanilkový cukr 2 ks, pomerančový nebo multivitamínový džus 1 l, šťáva z mandarinek (zbývající část dolít vodou) 250 ml, vanilkový pudingový prášek 3 ks, mandarinky v nálevu 2 balení

Příprava

U nás doma máme moc rádi mandarinky v nálevu, tak jsem přemýšlela, co s nimi dobrého upéct. Vyšly z toho tyto smetanovo-mandarinkové řezy, které vám mohu jen doporučit.

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nebo strouhankou plech o rozměru 38x30 cm (hloubka je 4 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme 4 žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme asi 15 minut "do růžova", zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.

Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Šlehačky vyšleháme se dvěma ztužovačema. Jakmile máme ušlehanou šlehačku, přidáme dva vanilkové cukry, jeden ztužovač šlehačky a dvě zakysané smetany. Krém vyšleháme ručním mixérem do hladka. Jakmile je korpus vychladlý, natřeme na něj připravený krém, okapané mandarinky a hezky uhladíme do roviny.

Nakonec si připravíme pudingovou polevu, všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce a krém. Uvařenou pudingovou polevu nalijeme na připravený moučník a vidličkou jemně uděláme krouživými pohyby vzor, díky bílému krému pod pudingovou polevou. Plech s připraveným dezertem uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit.

2017-05-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI