Mandarinkový dort zpět

Těsto:
vejce3 kscukr130 golej100 ml
vlažná voda100 mlpolohrubá mouka200 gpotravinářské barvivo (nemusí být) dle potřeby
Krém:
smetana ke šlehání 33%2 kelímkyztužovač šlehačky3 kszakysaná smetana200 g
vanilkový cukr2 ks
Pudingová poleva:
pomerančový nebo multivitaminový džus1 lvanilkový pudingový prášek3 kscukr2 lžíce
citronová šťáva1 lžíceOstatní ingredience: mandarinky v nálevu2 balení
vejce 3 ks, cukr 130 g, olej 100 ml, vlažná voda 100 ml, polohrubá mouka 200 g, potravinářské barvivo (nemusí být) dle potřeby, smetana ke šlehání 33% 2 kelímky, ztužovač šlehačky 3 ks, zakysaná smetana 200 g, vanilkový cukr 2 ks, pomerančový nebo multivitaminový džus 1 l, vanilkový pudingový prášek 3 ks, cukr 2 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce, Ostatní ingredience: , mandarinky v nálevu 2 balení

Příprava

Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk můžete sledovat vždy od pondělí do pátku v 19,30 hod., kdo nestihl recept zapsat, najdete je na www.tvpaprika.cz.

A tady jeden receptík na víkend z televizního pořadu

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nebo strouhankou kulatou formu na dort o průměru 25/26 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180 °C a vyšleháme si bílky v tuhý sníh. Poté si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme asi 15 minut “do růžova”, zdali je upečené těsto, vyzkoušíme raději špejlí.

Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Šlehačky vyšleháme se dvěma ztužovačema. Jakmile máme ušlehanou šlehačku, přidáme dva vanilkové cukry, jeden třetí ztužovač šlehačky a zakysanou smetanu. Krém vyšleháme ručním mixérem do hladka. Jakmile je korpus vychladlý, natřeme na něj část připraveného krému, okapané mandarinky, zase krém a hezky uhladíme do roviny.

Nakonec si připravíme pudingovou polevu, všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout předtím, než nalijeme na ovoce a krém. Uvařenou pudingovou polevu nalijeme na připravený moučník. Připravený dort uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit.

Fotos: Katalin Sándor

2019-10-31 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI