Mandlový pribiňáček s papájou zpět

Ingredience:
polotučný tvaroh1 vaničksmetana ke šlehání200 mlmandlová drť (po výrobě mléka)50 g
xylitol1 lžícevanilková esence pár kapekpapája1 ks
polotučný tvaroh 1 vaničk, smetana ke šlehání 200 ml, mandlová drť (po výrobě mléka) 50 g, xylitol 1 lžíce, vanilková esence pár kapek, papája 1 ks

Příprava

Dnes odpoledne u nás sněžilo, tak jsme si udělali malý tropický výlet. Kromě toho jsem v kuchyni vyzkoušela rovnou dvě novinky. Tou první je papája. Ovoce, které mimo jiné podporuje trávení a působí protizánětlivě. A druhou novinkou je xylitol - sladidlo, získávané z březové kůry, které je ovšem až o 40% méně kalorické než normální cukr.

Vyšleháme si smetanu, do které opatrně vmícháme tvaroh. Osladíme xylitolem, přidáme mandlovou drť a vanilkovou esenci. Vše dobře promícháme. Papáju oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostky a rozmixujeme v hladké pyré. Vrstvíme do skleniček nejdříve lžíci papáji, poté pribiňák a zakončíme vrstvou papáje. Dezert dáme vychladit do lednice.

2016-04-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI