Máslová kolečka s marmeládou zpět

Ingredience (cca 15 - 16 ks):
změklé máslo190 gmoučkový cukr75 gbílky (jeden menší bílek)30 g
hladká mouka225 gsůl špetka
Dokončení:
pikantní marmeláda - višeň, červený rybíz dle chutihořká čokoláda (min 50 - 60%)cca 100 gkakaové máslo1 lžička
změklé máslo 190 g, moučkový cukr 75 g, bílky (jeden menší bílek) 30 g, hladká mouka 225 g, sůl špetka, pikantní marmeláda - višeň, červený rybíz dle chuti, hořká čokoláda (min 50 - 60%) cca 100 g, kakaové máslo 1 lžička

Příprava

Jako dítě jsem měla moc ráda třené linecké banánky plněné marmeládou a máčené v čokoládě. Většinou se u nás doma kupovalo takové to větší balení, kde jich bylo několik a já si vždy vybírala kousek, který byl nejvíce namočený do čokolády. Nedávno jsem měla možnost po letech kupovaný banánek zase ochutnat a řeknu vám, byl to hnus. 

Takže abych si chuť trochu napravila, upekla jsem si "banánky" vlastní. Nejsou to sice banánky, ale kolečka a na rozdíl od většiny receptů obsahují jen bílky, nikoliv žloutky či celá vejce. Přesto jsou skvělá. Samozřejmě za předpokladu, že je slepíte dobrou marmeládou a namočíte do čokolády, nikoliv do tukové polevy, která se jako čokoláda jenom tváří.

Troubu předehřejte na 180 stupňů, dva plechy si vyložte pečícím papírem.

Hodně změklé máslo vyšlehejte společně s cukrem, pak přidejte bílek. Nakonec vsypte prosátou mouku se solí a vymíchejte hladké těsto.

Těsto přendejte do sáčku s řezanou trubičkou (použila jsem Wilton 1M) a nastříkejte na plech kolečka nebo klidně banánky. Dejte po jednom plechu péct do vyhřáté trouby na 12-15 minut, až jsou hezky do zlatova.

Kolečka slepte marmeládou a nechte trochu ztuhnout. 

Dvě třetiny čokolády rozpusťte, přidejte zbývající třetinu společně s kakaovým máslem a míchejte do úplného rozpuštění. Kakaové máslo čokoládu trochu "naředí" a zároveň zajistí, aby lépe ztuhla. Míchejte do úplného zchladnutí, pro urychlení můžete přelít do čisté a chladné misky. 

Do čokolády namáčejte kolečka jedním koncem, na mřížce nechte ztuhnout. Kolečka skladujte při pokojové teplotě. 

2019-09-16 Dezerty

Poznámka

Inspirace z webu perleensucre.com

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI