Máslovo-citronové sušenky zpět

Ingredience (na cca 25 sušenek):
hladká mouka200 gmáslo100 gvejce1 ks
moučkový cukr80 gvanilkový cukr1 sáčekcitronová šťáva2 lžíce
BIO citron - kůra z něj1 ks
hladká mouka 200 g, máslo 100 g, vejce 1 ks, moučkový cukr 80 g, vanilkový cukr 1 sáček, citronová šťáva 2 lžíce, BIO citron - kůra z něj 1 ks

Příprava

Kdo by nemiloval máslové sušenky. Jsou křehké, s jemnou máslovou chutí a nádherně voní. Do těchto jsem navíc pro osvěžení přidala i citron a vanilku. V tomhle podzimním počasí jsou skvělé k odpolední kávě nebo k čaji. Doporučuji zachumlat se s nimi pod teplou deku a užívat si jejich dokonalou chuť.

Do prosáté mouky a cukru nakrájíme studené máslo. Přidáme vejce, vanilkový cukr, kůru, citronovou šťávu a vše propracujeme na hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejlépe přes noc odležet v lednici. 

Odleželé těsto rozdělíme na 4 části a každou rozválíme na zlehka pomoučeném vále na tloušťku cca 4-5 mm. Z těsta vykrajujeme např. skleničkou kolečka o stejném průměru, který má razítko. Kolečka přeneseme na plech, razítko zlehka pomoučíme a rovnoměrně obtiskneme do těsta. Sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 10 minut.

2019-11-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
25
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI