Medový perník s jablky zpět

Ingredience (na menší plech či pekáček):
cukr krystal150 gmed50 gvejce2 ks
mléko120 mlhladká mouka (dala jsem 100g celozrnné)300 gkypřící prášek do perníku1 balíček
perníkové koření1 lžičkarozinky malá hrstjablka, oloupaná a nakrájená na kostičky2 - 3 ks
cukr krystal 150 g, med 50 g, vejce 2 ks, mléko 120 ml, hladká mouka (dala jsem 100g celozrnné) 300 g, kypřící prášek do perníku 1 balíček, perníkové koření 1 lžička, rozinky malá hrst, jablka, oloupaná a nakrájená na kostičky 2 - 3 ks

Příprava

Přidat do těsta jablka byl momentální nápad, inspirovaný cuketovým perníkem a taky dopolední procházkou, kdy jsme narazili na strom obsypaný červenými, úžasně sladkými pláňaty (krom toho jsme nasbírali ořechy, šípky a barevné listy na podzimní tvoření a výzdobu), ovšem největší terno je med. Když se těsto v troubě začalo péct, zavonělo to medově a perníkově po celém bytě... skoro jsme nevydrželi čekat, než perník trochu vychladne. Jedinou nevýhodou je, že je trochu lepkavý, za to může taky med, ale jsem si jistá, že po prvním kousnutí mu to odpustíte a ještě si s radostí ty lepkavé prsty olíznete, aby ani drobeček nezůstal nazmar.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Všechny suroviny smícháme, přidáme hrozinky a kostičky jablek, těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou (nebo vyložený pečícím papírem) a pečeme asi 35 minut. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-10-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI