Mrkvový dort z ovesných vloček zpět

Ingredience:
nastrouhaná mrkev250-300 govesné vločky mleté6 pol. lžicvejce3 ks
prášek do pečiva1 lžičkasoda1 špetkatřtinový cukr Muscovado1 pol. lžíce
skořice1 lžícerozinky1 hrstmandlová trest2 kapky
bílý jogurt1 ks
nastrouhaná mrkev 250-300 g, ovesné vločky mleté 6 pol. lžic, vejce 3 ks, prášek do pečiva 1 lžička, soda 1 špetka, třtinový cukr Muscovado 1 pol. lžíce, skořice 1 lžíce, rozinky 1 hrst, mandlová trest 2 kapky, bílý jogurt 1 ks

Příprava

Včera jsem vyzkoušela mrkvový dort trochu jinak. Že jsem na něm závislá už jste si mohli všimnout, protože ho dělám opravdu často, nejčastěji v podobě muffin. Tentokrát jsem zvolila recept bez mouky, kterou jsem nahradila mletými vločkami a myslím, že se opět povedl.
1. Do mísy nasypeme suché suroviny: mrkev, vločky, skořici, prášek do pečiva a sodu a rozinky.
2. Oddělíme si bílky od žloutků a z bílků vyšleháme sníh
    (přídávám špetku soli, jde to pak lépe vyšlehat).
3. Zvlášť pak vyšleháme žloutky s cukrem a mandlovou trestí
4. Následně všechny tři obsahy misek scmíháme a směs dáme do formy
    (plech na muffiny, cupcake košíčky, nebo forma na srnčí hřbet... co vám vyhovuje)
5. Pečeme na 170 stupňů cca 35 minut.
6. Dortík necháme vychladnout a podádáme s bílým jogurtem.
 

Bon appetit!
2015-08-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzdravá
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnarozeniny
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI