Mrkvový koláč s citronovou polevou zpět

Ingredience:
celá vejce2 kscukr1/2 hrnkupolohrubá mouka1 hrnek (250 ml)
velká mrkev3 ksolej100 mlmléko100 ml
citronová kůra dle chutikypřící prášek do pečiva1/2 balíčkuvanilkový cukr1 ks
mletá skořice špetka
Citronová poleva:
cukr moučka200 ghorká voda2 lžícecitronová šťáva1 lžíce
celá vejce 2 ks, cukr 1/2 hrnku, polohrubá mouka 1 hrnek (250 ml), velká mrkev 3 ks, olej 100 ml, mléko 100 ml, citronová kůra dle chuti, kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku, vanilkový cukr 1 ks, mletá skořice špetka, cukr moučka 200 g, horká voda 2 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce

Příprava

Vendulka si teď "ujíždí" na mrkvičce, a jestli nepřestane, tak z ní budeme mít králíka. Protože tedy mrkve mám v lednici zásobu, rozhodla jsem se upéct mrkvový koláč ke kávičce a byla to dobrá volba. Koláč je nejen velmi jednoduchý, ale hlavně krásně vláčný, takže přesně podle mého gusta - fakt se nepráší od pusy! (smích) 

Všechny ingredience zamícháme v míse metličkou a vylijeme do koláčové, nebo dortové formy, kterou jsme si předem vymazali tukem a vysypali strouhankou (popřípadě hrubou moukou). Koláč pečeme na 175°C asi 25 minut. Před vytažením z trouby, zkontrolujeme špejlí, zdali je koláč upečený. Po upečení si připravíme polevu, z moučkového cukru, horké vody a citronové šťávy. Nakonec koláč polijeme citronovou polevou a ozdobíme dle vlastní fantazie. Já jsem použila čerstvou mrkvičku a meduňku od českého výrobce Bylinky.cz.

2017-03-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI