Mrkvový koláč s citronovou polevou

zpět
Mrkvový koláč s citronovou polevou
Ingredience:
celá vejce2 kscukr1/2 hrnkupolohrubá mouka1 hrnek (250 ml)
velká mrkev3 ksolej100 mlmléko100 ml
citronová kůra dle chutikypřící prášek do pečiva1/2 balíčkuvanilkový cukr1 ks
mletá skořice špetka
Citronová poleva:
cukr moučka200 ghorká voda2 lžícecitronová šťáva1 lžíce
celá vejce 2 ks, cukr 1/2 hrnku, polohrubá mouka 1 hrnek (250 ml), velká mrkev 3 ks, olej 100 ml, mléko 100 ml, citronová kůra dle chuti, kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku, vanilkový cukr 1 ks, mletá skořice špetka, cukr moučka 200 g, horká voda 2 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce

Příprava

Vendulka si teď "ujíždí" na mrkvičce, a jestli nepřestane, tak z ní budeme mít králíka. Protože tedy mrkve mám v lednici zásobu, rozhodla jsem se upéct mrkvový koláč ke kávičce a byla to dobrá volba. Koláč je nejen velmi jednoduchý, ale hlavně krásně vláčný, takže přesně podle mého gusta - fakt se nepráší od pusy! (smích) 

Všechny ingredience zamícháme v míse metličkou a vylijeme do koláčové, nebo dortové formy, kterou jsme si předem vymazali tukem a vysypali strouhankou (popřípadě hrubou moukou). Koláč pečeme na 175°C asi 25 minut. Před vytažením z trouby, zkontrolujeme špejlí, zdali je koláč upečený. Po upečení si připravíme polevu, z moučkového cukru, horké vody a citronové šťávy. Nakonec koláč polijeme citronovou polevou a ozdobíme dle vlastní fantazie. Já jsem použila čerstvou mrkvičku a meduňku od českého výrobce Bylinky.cz.

2017-03-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI