Mrkvový perník s povidly zpět

Ingredience:
pohanková mouka1 hrnekpolohrubá špaldová mouka1 hrneksušená třtinová šťáva1 hrnek
ovesné mléko1 hrnekrostlinný olej1/2 hrnkuvelká mrkev1 ks
velké jablko1 kskypřící prášek do perníku bez fosfátů1 balíčekkypřící prášek bez fosfátů1 lžička
gel z 2 lžic lněného semínka a 6ti lžic vody povidla nebo makovo-povidlová náplň (100 g máku svařit s 70 ml rostlinného mléka a skořicí, poté vmíchat povidla) na potřenísušený kukuřičný nápoj případně na "pocukrování"
pohanková mouka 1 hrnek, polohrubá špaldová mouka 1 hrnek, sušená třtinová šťáva 1 hrnek, ovesné mléko 1 hrnek, rostlinný olej 1/2 hrnku, velká mrkev 1 ks, velké jablko 1 ks, kypřící prášek do perníku bez fosfátů 1 balíček, kypřící prášek bez fosfátů 1 lžička, gel z 2 lžic lněného semínka a 6ti lžic vody , povidla nebo makovo-povidlová náplň (100 g máku svařit s 70 ml rostlinného mléka a skořicí, poté vmíchat povidla) na potření, sušený kukuřičný nápoj případně na "pocukrování"

Příprava

Znáte to, občas doma najdete věci, které se měly spotřebovat ideálně včera, ale jaksi se na ně pozapomnělo. Jenže co pak s tím? Jelikož se snažím potravinami neplýtvat, tak je většinou nějak spotřebuji, ale to svraštělé jablko a mrkev bych už asi jen tak v něčem nesnesla a co teprve zbytek zapomenuté povidlovo-makové náplně?

No nebudu Vás napínat dlouho - rozhodla jsem se, že vše spotřebuji do perníku. Perník je takový vděčný moučník a dá se do něj zakomponovat víceméně jakákoliv zelenina či ovoce. No na to, že se jednalo o tzv. "zbytkový" perník, tak chutná opravdu výtečně - je nadýchaný, jemný, vláčný, nedusivý a samozřejmě veganský. A jako bonus - celá příprava i s pečením Vám nezabere více jak 30 minut! 

Postup je jednoduchý. Do mísy nastrouhejte jablko a mrkev, zasypte moukou, třtinovou šťávou, kypřícími prášky a promíchejte. Poté přidejte tekuté suroviny a dobře promíchejte. Nakonec můžete přidat kakao nebo oříšky.
Nalijte na pečícím papírem vyložený velký plech a dejte do předehřáté trouby (180°C) a pečte zhruba 25 minut.
Po upečení nechte vychladnout, korpus přepulte, jednu část bohatě potřete povidly a přikryjte druhou částí. Můžete ještě ozdobit čokoládovou nebo citronovou polevou, ale já se rozhodla držet v rámci zdravého přesvědčení a čokoládu jsem si odpustila. I tak je perník vynikající.

2015-04-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI