Nektarinkový dort zpět

Korpus:
polohrubá mouka1 hrnekcukr1/2 hrnkumléko1/2 hrnku
vejce1 ksprášek do pečiva1/2 ksolej5 lžic
kakao1 - 2 lžíce
Náplň:
vypeckované nektarinkycca 400 - 500 gcukr dle chutitvaroh2 kostky
33% šlehačka1 ksželatina6 plátků
polohrubá mouka 1 hrnek, cukr 1/2 hrnku, mléko 1/2 hrnku, vejce 1 ks, prášek do pečiva 1/2 ks, olej 5 lžic, kakao 1 - 2 lžíce, vypeckované nektarinky cca 400 - 500 g, cukr dle chuti, tvaroh 2 kostky, 33% šlehačka 1 ks, želatina 6 plátků

Příprava

A je tu opět víkend, tak jsem vytvořila něco na zub pro návštěvu. Po dortu se jenom zaprášilo.

Vše dohromady ušleháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 20 minut. Necháme vychladnout. Pak do formy po jejím obvodu vložíme pruh pečícího papíru a nalijeme náplň, kterou si připravíme následovně. Nektarinky rozmixujeme a dáme do kastrůlku, posypeme cukrem a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme! Necháme vychladnout, smícháme s tvarohem, podle potřeby dosladíme, přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Necháme přes noc v ledničce ztuhnout a pak podle libosti ozdobíme ovocem.

2017-07-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI