Nepečená torta s gaštanovým pyré zpět

Korpus:
pohánkovej lámanky130 grastlinného mlieka600 mlpekanových orechov80 g
sušených brusníc100 gkakaa z nepražených bobov3 lyžiceolivového oleja1 lyžica
trstinového cukru40 gstrúhanho kokosu40 g
Na plnku:
gaštanové pyré250 ghorkej čkolády200 grastlinnej smotany na varenie250 ml
olivový olej na vymazanie formy
pohánkovej lámanky 130 g, rastlinného mlieka 600 ml, pekanových orechov 80 g, sušených brusníc 100 g, kakaa z nepražených bobov 3 lyžice, olivového oleja 1 lyžica, trstinového cukru 40 g, strúhanho kokosu 40 g, gaštanové pyré 250 g, horkej čkolády 200 g, rastlinnej smotany na varenie 250 ml, olivový olej na vymazanie formy

Příprava

Gaštanové pyré som nikdy nejedla. Vedela som, že niečo také existuje, ale nemala som ani potuchy ako ho zúžitkovať. A keďže je jeseň tak som sa ho rozhodla, v rámci zachovania sezónnosti, vyskúšať. Kúpila som úžasné BIO gaštanové pyré, ktoré až z 82 % tvoria gaštany a zvyšok tvorí BIO trstinový cukor.  
Pripravila som zdravú, bezlepkovú a dokonca veganskú tortu, ktorej korpus je z pohánkovej lámanky, nabitý orechmi, brusnicami a kakaom. Tak čo dostali ste na ňu chuť?

Najprv si pripravíme korpus. Mlieko privedieme k varu, vsypeme pohánkovú lámanku, nasekané orechy, celé brusnice a kakao. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Odstavíme, pridáme olej, cukor a kokos. Premiešame, prikryjeme a necháme 30 minút dôjsť.
Zmes rozotrieme do olejom vymazanej otváracej tortovej formy. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí vložíme do chladničky približne na 1 - 2 hodiny.
Plnku pripravíme nasledovne: Gaštanové pyré necháme rozmraziť. Čokoládu nasekáme. Smotanu privedieme k varu (pozor rýchlo vykypí). Horúcou smotanou zalejeme čokoládu a dobre premiešame až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Nakoniec pridáme gaštanové pyré a metličkou dobre premiešame. Necháme trochu vychladnúť, nalejeme na hotový korpus, dáme do chladničky a necháme úplne stuhnúť (najlepšie cez noc).
2015-11-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI