Nepečený oreo cheesecake zpět

Korpus o průměru 26 cm:
sušenky oreocca 20 ksmáslo (rozpuštěné)60 g
Náplň:
krémový sýr (Philadelphia, Lučina)700 gsmetana na šlehání200 mlvanilkový extrakt1 lžička
moučkový cukr100 grozdrcené sušenky oreocca 16 ks
Šlehačka:
smetana ke šlehání200 mlmoučkový cukr3 - 4 lžícevanilkový extrakt1 lžička
Na ozdobu:
přepůlené sušenky oreo dle potřeby
sušenky oreo cca 20 ks, máslo (rozpuštěné) 60 g, krémový sýr (Philadelphia, Lučina) 700 g, smetana na šlehání 200 ml, vanilkový extrakt 1 lžička, moučkový cukr 100 g, rozdrcené sušenky oreo cca 16 ks, smetana ke šlehání 200 ml, moučkový cukr 3 - 4 lžíce, vanilkový extrakt 1 lžička, přepůlené sušenky oreo dle potřeby

Příprava

Nedávno jsem někde na internetu četla zajímavý recept na cheesecake, ale ve výsledku mne víc než recept zaujala diskuze, která se u něj rozjela. Dva tábory "kuchařů" se tam hádaly, jaký je ten pravý a lepší cheesecake, zda-li pečený či nepečený. Zatímco Američani zarytě hájili pečenou verzi jako jedinou správnou, lidé z Evropy vyzdvihovali tu nepečenou a rozplývali se nad jemnou strukturou. Kde je pravda je v podstatě jedno, zábavné ale je, jak taková záležitost dokáže některé lidi rozfajrovat. Já mm dnes pro vás nepečenou verzi cheesecaku, která je rozhodně famózní. Ačkoli nejsem nějaký velký fanoušek oreo sušenek, v tomhle podání to prostě vše pasuje dohromady a výsledek je božský nebo možná ďábelský, protože o dietu se rozhodně nejedná. Ale co bychom to měli na světě za radosti, kdybychom si nemohli občas dopřát pořádný dortík?

Na korpus v mixéru rozemeleme sušenky, smícháme s máslem a rovnoměrně upěchujeme na dno pečícím papírem vyložené dortové formy, dáme vychladit.

Na náplň v míse vyšleháme do hladka sýr s cukrem a vanilkovým extraktem. V jiné, vyšší míse vyšleháme šlehačku dotuha a opatrně přimícháme k sýrové směsi. Hotovou náplň nalijeme na korpus ve formě, uhladíme a necháme alespoň 5 hodin (nejlépe přes noc) vychladit v lednici.

Na dokončení rozdrtíme sušenky najemno a posypeme jimi povrch cheesecaku. Dort po stranách opatrně uvolníme nožem a vyndáme z formy. Nakonec vyšleháme šlehačku s cukrem a vanilkou dotuha a pomocí zdobícího sáčku povrch cheesecaku ozdobíme. Pak už jen zbývá nalámat zbývající sušenky a libovolně je naaranžovat na dort.

2017-03-31 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI