Nesquik čokoládová pěna zpět

Ingredience:
cereálie Nesquik50 ghořká čokoláda (60% kakaa)120 gjemný třtinový cukr1 lžíce
voda50 mlmáslo15 gvejce velikosti L (žloutky a bílky zvlášť)2 ks
sůl špetka
Na ozdobu:
čerstvé ovoce dle chutimáta dle chuticereálie Nesquik pár kuliček
cereálie Nesquik 50 g, hořká čokoláda (60% kakaa) 120 g, jemný třtinový cukr 1 lžíce, voda 50 ml, máslo 15 g, vejce velikosti L (žloutky a bílky zvlášť) 2 ks, sůl špetka, čerstvé ovoce dle chuti, máta dle chuti, cereálie Nesquik pár kuliček

Příprava

Můj manžel cereálie Nesquik miluje. Proto když jsem dostala nabídku vytvořit recept z těchto čokoládových kuliček, neváhala jsem ani chvilku.

1. Čokoládu s cukrem, vodou a máslem si rozpustíme ve vodní lázni. Když máme vše dobře rozpuštěné, vmícháme žloutky a necháme zchladnout. 

2. Mezitím si vyšleháme z bílků a soli tuhý sníh. Sníh zlehka promícháme s čokoládovou směsí. 

3. V hmoždíři si nadrtíme cereálie na hrubší kousky. 

4. Do skleniček rozdělíme na dno nadrcené cereálie a navrch dáme čokoládovou pěnu. 

5. Ozdobíme ovocem dle naší chuti, čerstvou mátou a několika kuličkami cereálií Nesquik.

2018-04-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI