Opilé koláčky zpět

Ingredience:
polohrubá mouka500 gžloutek3 ksmáslo250 g
mléko250 mlsušené droždí20 gprášek do pečiva1/4 sáčku
zavařenina na plněnírum na namáčenímoučkový cukr na obalení
polohrubá mouka 500 g, žloutek 3 ks, máslo 250 g, mléko 250 ml, sušené droždí 20 g, prášek do pečiva 1/4 sáčku, zavařenina na plnění, rum na namáčení, moučkový cukr na obalení

Příprava

Opilé koláčky jsme měli na narozeninové oslavě a slavily obrovský úspěch. Je to přesně ten druh mlsání, kdy si vezmete jednou a nemůžete přestat, dokud jsou před vámi.

Z uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto.Těsto po uhnětení necháme cca. 45 minut nakynout. Z těsta vytvořte malé koláčky (kuličky, do kterých prstem uděláte důlek) a ze shora je plňte zavařeninou. Pečte asi na 165 stupňů, dokud nejsou pevné a zlatavé. Nechte lehce vychladnout. Poté krátce máčejte v rumu a obalujte v moučkovém cukru.

2013-11-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI