Ostružinový koláč s kardamonem zpět

Ingredience na těsto:
polohrubá mouka250 gzměklé máslo80 gmoučkový cukr80 g
vejce1 ksmléko150 mlsůl1 špetka
prášek do pečiva1/2 sáčkučerstvý zelený kardamon1 lžičkačerstvé ostružiny1 miska
Drobenka:
moučkový cukr100 gpolohrubá mouka150 gzměklé máslo60 g
mleté kešu a mandle2 lžíce
polohrubá mouka 250 g, změklé máslo 80 g, moučkový cukr 80 g, vejce 1 ks, mléko 150 ml, sůl 1 špetka, prášek do pečiva 1/2 sáčku, čerstvý zelený kardamon 1 lžička, čerstvé ostružiny 1 miska, moučkový cukr 100 g, polohrubá mouka 150 g, změklé máslo 60 g, mleté kešu a mandle 2 lžíce

Příprava

Pokud jste se s kardamonem ještě nesetkali, určitě si ho v dezertech zamilujete. Má nejen specifickou vůni a chuť, ale je velmi zdraví prospěšný. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, vylučuje přebytečnou vodu z těla a podporuje funkci ledvin. Také je dobrý pro imunitu a tak ho můžete bu´dto kloktat nebo v zimních měsících popíjet s medem. a to je jen zlomek toho, co se o kardamonu dočtete.

Postup je snadný a rychlý. Máslo, cukr a vajíčko ušleháme do pěny.
Pak po částech střídavě přidáváme za stálého šlehání mléko, prosátou mouku, smíchanou s kypřícím práškem, kardamonem a solí.
Vše ušleháme a těsto rozetřeme do vymazané koláčové formy o průměru 28 cm.
Hustě poklademe ostružinami a posypeme drobenkou.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 25-30 minut.

Dobrou chuť!

2022-09-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI