Ovesná kaše s kešu máslem a karamelizovanými banány zpět

Ingredience:
"mléko" z kešu jader500 mljemné ovesné vločkycca 90 - 100 gkešu máslo3 lžíce
javorový sirup4 lžícekakaové zlomky + na ozdobu1 lžícsůl špetka
velký banán1 ksmáslo1 lžícecukr1 lžička
maliny hrstlibovolný posyp na ozdobu dle chuti
"mléko" z kešu jader 500 ml, jemné ovesné vločky cca 90 - 100 g, kešu máslo 3 lžíce, javorový sirup 4 lžíce, kakaové zlomky + na ozdobu 1 lžíc, sůl špetka, velký banán 1 ks, máslo 1 lžíce, cukr 1 lžička, maliny hrst, libovolný posyp na ozdobu dle chuti

Příprava

Tentokrát mám pro vás zase po nějaké době recept na zdravou snídani. A toto jídlo je opravdu příkladem toho, že zdravé jídlo může být i chutné. Řekli byste, že ovesná kaše je obyčejná, ale když ji vytuníte ořechovým máslíčkem a navíc přidáte pořádnou dávku oblíbeného ovoce, uvidíte, že i ovesná kaše se může stát hvězdnou snídaní. Když budete mít ještě pár minut času navíc, zkuste přidat i karamelizované banány, jako jsem to udělala já a budete se olizovat až do oběda. Já často připravuji ovesnou kaši metodou nasáknutí vloček v mléce přes noc, ale tentokrát jsem zvolil starou dobrou vařenou variantu. Je o trochu časově náročnější, protože si kaši nemůžete připravit s předstihem už večer, ale pokud máte čas, neváhejte ho do snídaně investovat. Minimálně o víkendu se těch deset minut najde. Co se týká ořechových másel, tak já mám asi nejraději to z kešu jáder, ale z finančních důvodů používám hodně i burákové. Víte, že kešu není ořech v pravém slova smyslu, ale je to jedlá nažka stromu jménem ledvinovník? Kešu jsou velmi zdravé a působí preventivně proti infarktu a dalším kardiovaskulárním nemocem. Takže je určitě doporučuji zařadit do jídelníčku.

Rostlinné mléko zahřejeme v kastrůlku, přilijeme javorový sirup a přidáme kešu máslo, které v mléce důkladně rozmícháme. Přisypeme ovesné vločky, sůl a kakaové zlomky a za občasného míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Mezitím si nakrájíme banán na tlustší plátky. V kastrůlku se silným dnem rozehřejeme máslo (vegani použijí kokosový olej), vsypeme cukr a necháme lehce zezlátnout. Do světlého karamelu pak vložíme banány a krátce opečeme z obou stran. 

Do misky dáme hotovou ovesnou kaši, poklademe banány a malinami a posypeme kakaovými zlomky a další posypkou podle chuti. V případě potřeby můžeme přelít trochou javorového sirupu.

2018-03-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI