Ovesný jablečný koláček zpět

Ingredience:
hladká mouka2 šálkyovesné vločky1 šálekcukr krystal1 šálek
skořice1 lžičkavejce2 ksolej4 lžíce
horká voda6 lžicjablka nakrájená na tenké plátky5 kskypřící prášek bez fosfát1 lžička
roinky hrstoříšky či semínka dle chuti
hladká mouka 2 šálky, ovesné vločky 1 šálek, cukr krystal 1 šálek, skořice 1 lžička, vejce 2 ks, olej 4 lžíce, horká voda 6 lžic, jablka nakrájená na tenké plátky 5 ks, kypřící prášek bez fosfát 1 lžička, roinky hrst, oříšky či semínka dle chuti

Příprava

Původně jsem měla v plánu si dnes zacvičit nebo se proběhnout, uklidit tu, nakoupit, číst, zkrátka být super aktivní a sršet energií. Jenže v otupělém polospánku mimo úklidu a čtení v metru ani jedna činnost navíc nepřicházela v úvahu. Aby po mně aspoň něco zůstalo (minimálně do středeční snídaně) pustila jsem se do pečení fit ovesného jablečného koláče a do jeho nekončící ochutnávky... Jednoduchý je opravdu jako facka! Tak na co čekat? Vyzkoušejte ho se mnou. 

Ve velké míse si smícháme cukr krystal, mouku, ovesné vločky, skořici a kypřící prášek. Následně přidáme vejce, olej, horkou vodu a dobře promícháme. Těstem plníme připravenou zapékací mísu či dortovou formu, po bocích vyskládáme rozinky a pravidelně poklademe vrstvou jablek. Pečeme na 190°C po dobu 30 až 45 minut. Přeji dobrou chuť!

2016-09-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI