Ovesný makovník s mrkví zpět

Ingredience:
polohrubá mouka100 gmletý mák100 gjemné ovesné vločky150 g
cukr krystal100 gkypřící prášek do pečiva1 sáčekmrkev300 g
olej150 gbílý jogurt150 gvejce4 ks
vanilkový extrakt1 lžičkakůra a šťáva z jednoho pomeranče1 ks
polohrubá mouka 100 g, mletý mák 100 g, jemné ovesné vločky 150 g, cukr krystal 100 g, kypřící prášek do pečiva 1 sáček, mrkev 300 g, olej 150 g, bílý jogurt 150 g, vejce 4 ks, vanilkový extrakt 1 lžička, kůra a šťáva z jednoho pomeranče 1 ks

Příprava

Tahle trošku neobvyklá verze makovníku je opravdu rychlá, pokud tedy nepočítám strouhání mrkve (ouvej). Ta zas ale dodá kromě vitamínů i pěknou barvu. Protože je v těstě hodně máku a vloček, i když jemně mletých, má makovník hrubší strukturu - doporučuju servírovat s pořádným kopečkem oslazeného bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Kdo si do něj přidá i kapku vanilkového extraktu, bude se rozplývat dvakrát tolik.

Troubu si předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme jemně nastrouhanou mrkev. Zvlášť prošleháme zbylé suroviny, přilijeme k sypké směsi a promícháme.  

Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto. Pečeme dozlatova, asi 25-30 minut (testujeme špejlí).

2016-06-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI