Ovocný pudingový dort

zpět
Ovocný pudingový dort
Těsto:
vejce4 kscukr180 golej100 ml
mléko150 mlpolohrubá mouka250 g
Krém:
vanilkový puding3 ksmléko1 lzakysaná smetana250 ml
cukr6 lžiczměklé máslo250 gvanilkové aroma dle chuti
Želatina:
voda1/2 lcukr krupice3 lžícecukrárenské želé2 ks
Ostatní ingdredience:
ovoce dle chutimarmelád dle chutibarevný kokos na obsypání
vejce 4 ks, cukr 180 g, olej 100 ml, mléko 150 ml, polohrubá mouka 250 g, vanilkový puding 3 ks, mléko 1 l, zakysaná smetana 250 ml, cukr 6 lžic, změklé máslo 250 g, vanilkové aroma dle chuti, voda 1/2 l, cukr krupice 3 lžíce, cukrárenské želé 2 ks, ovoce dle chuti, marmelád dle chuti, barevný kokos na obsypání

Příprava

Měli jsme oslavu svátku, tak jsem přichystala pro Vendulku ovocný pudingový dortík. A tady je pro vás receptík.

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou dortovou formu o průměru 25 cm. Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Pak si vyšleháme 4 žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme "do růžova", zdali je upečené těsto, vyzkoušíme špejlí.

Z mléka, 3 lžic cukru a pudingů uvaříme hustý puding a necháme vychladnout. Na horký puding dáme potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí "škraloup" a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s 3 lžícemi cukru a postupně přidáváme vychladlý puding. Na konec přidáme zakysanou smetanu, kapku vanilkového aroma a postupně vyšleháme hladký krém.

Když máme dortový korpus vychladlý, rozkrojíme ho na půl a každou plku potřeme marmeládou. Poté na spodní část natřeme připravený krém a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Teď již jen celý dortík hezky pomazat krémem, zbývající část krému spotřebujeme na ozdobu pomocí cukrářského sáčku. Boky dortu obsypeme strouhaným barveným kokosem a teď je tak chvíle pro naši fantazii. Ovoce, které máme rádi, nebo které máme k dispozici, hezky navršíme na dort. Není dobré to vyskládávat vedle sebe, vypadá mnohem lépe, když to je hezky "nakupené". Nakonec si připravíme želatinu. Všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce a krém (nesmíme nalévat vařící). Dort uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit. Jelikož ovoce nemáme vyskládané do roviny, použila jsem na želatinu mašlovačku a ovoce jí potřela (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě horkou natírala a lila na ovoce).

2018-04-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI