Perníková granola zpět

Ingredience:
*ovesné vločky2 hrnkyvlašské ořechy3/4 hrnkumandlové plátky1/4 hrnku
slunečnicová semínka1 lžícesemínková směs (chia, zlatý len, hnědý len)1 lžícekokosový olej5 lžic
ořechové máslo kokos&mandle (rozpuštěné)5 lžicagávový sirup či jiné sladidlo3 - 5 lžicvanilkový extrakt1 lžička
perníkové koření1 lžičkasůl špetkarozinky1/2 hrnku
*ovesné vločky 2 hrnky, vlašské ořechy 3/4 hrnku, mandlové plátky 1/4 hrnku, slunečnicová semínka 1 lžíce, semínková směs (chia, zlatý len, hnědý len) 1 lžíce, kokosový olej 5 lžic, ořechové máslo kokos&mandle (rozpuštěné) 5 lžic, agávový sirup či jiné sladidlo 3 - 5 lžic, vanilkový extrakt 1 lžička, perníkové koření 1 lžička, sůl špetka, rozinky 1/2 hrnku

Příprava

Vánoční výzdoba se nám doma už pomalu ztrácí, jehličí ve váze opadává, vánoční hvězdy taktéž a o stromku ani nemluvě, ten se svěšenými větvemi smutně čeká, až ho tento týden odstrojíme. Letos jsme na strom neměli štěstí, jedlička sice byla krásně rostlá, ale vůbec nevoněla a už po týdnu uvadla. A to jsme ji vždycky mívali až do Hromnic. Na jednu stranu se těším, až si domů přinesu první letošní kytici tulipánu a květináče s cibulkami hyacintů, na druhou stranu bych si tu vánoční atmosféru chtěla ještě chvilku užít. Poslední domácí granolu (čokoládovo-kokosovou) jsem dojedla těsně před Vánoci, na další tedy přišla řada teď, tak jsem do ní přidala aspoň trochu té vánoční chutě a vůně - perníkové koření a k němu spoustu vlašských ořechů a rozinek.

PS: Jako vždy platí, že granolu si můžete namíchat podle svých chutí - více či méně vloček, jiné ořechy či semínka, perníkového koření jen malou lžičku nebo vrchovatou lžíci...

Troubu předehřejeme na 180°C. Do mísy nasypeme vločky, ořechy a semínka, zvlášť promícháme kokosový olej, rozpuštěné máslo (můžeme nahradit kokosovým olejem), sirup, vanilku, perníkové koření a sůl, přilijeme je k sypké směsi a důkladně promícháme. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi 15 - 20minut, dozlatova. Občas promícháme, aby se granola opékala rovnoměrně a nespálila se. Do vychladlé granoly vmícháme rozinky (v troubě by se zbytečně vysušily). V uzavřené dóze granola vydrží až několik týdnů.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-01-15 Dezerty

Poznámka

*Dala jsem 1 hrnek klasických ovesných vloček a 1 hrnek jemně mletých.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI