Perníková granola zpět

Ingredience:
ovesné vločky300 gkokosový olej3 lžícekokosový cukr3 lžíce
rýžový sirup1 lžíceperníkové koření1 lžíceořechy hrst
kokosové plátky hrst
ovesné vločky 300 g, kokosový olej 3 lžíce, kokosový cukr 3 lžíce, rýžový sirup 1 lžíce, perníkové koření 1 lžíce, ořechy hrst, kokosové plátky hrst

Příprava

Určitě se mnou bude většina z vás souhlasit s tím, že granola a všemožné druhy sladkých cereálií jsou symbolem snídaně pro valnou většinu lidí. Děti je milují nasypané do mléka, dospěláci zase s jogurtem. Jsou tak křupavé, sladké a plné ořechů, ovoce, medu a čokolády…!!! No nezní to báječně? Už jste ale ty krásně barevné obaly zkusili otočit a přečíst si jejich složení? To už tak báječné není, to mi věřte. Většina těchto cereálií je plná ztužených tuků, cukru a umělých aromat. A to nikdo z nás jíst asi nechce, no nemám pravdu.

Dají se samozřejmě sehnat i zdravé varianty, většinou jsou ale na můj vkus strašlivě předražené a radši si je proto připravím doma. Vyjdou na zlomek ceny a ještě si si do nich přidáte přesně to, co máte rádi a na co máte v danou chvíli chuť! 

Myslím, že mojí lásky ke granole už jste si všimli. Rozhodně vyzkoušejte i další recepty z blogu, které najdete v rubrice SNÍDANĚ. Najdete tam musli chutnající jako Esíčka, čokoládovou granolu s pomerančem nebo moji milovanou bezlepkovou z pohanky. Určitě tam koukněte.

Dnešní voní po perníkovém koření, oříšcích a kokosu a já jsem se do ní na první ochutnání zamilovala. Díky kokosovému cukru má krásně karamelovou chuť, ale zároveň není vůbec přeslazená. Já ji nejradši přidávám na ranní smoothie bowl, skvěle chutná ale i s jogurtem nebo mandlovým mlékem a ovocem.

V malém hrnci na opravdu mírném plameni rozpustíme kokosový olej. Když je olej rozpuštěný, přidáme kokosový cukr a rýžový sirup a necháme pomalu cukr rozpustit. Mezitím do mísy nasypeme ovesné vločky, perníkové koření, posekané ořechy a kokosové plátky. Do suché směsi nalijeme rozvar a vše společně důkladně promícháme. Vzniklou směs rozprostřeme v tenké vrstvě na pečící papír a vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů.

V průběhu pečení směs několikrát promícháme, aby se opekla ze všech stran. Pečeme přibližně 30 minut, řiďte se ale barvou granoly (každá trouba peče trošku jinak). Hotovo je ve chvíli, kdy je směs krásně zlatavá a opečená. Po vyndání už nemícháme a necháme vychladnout. Vychladnou granolu nasypeme do vzduchotěsné nádoby.

Nejraději ji mám nasypanou na smoothie bowl nebo rostlinném jogurtu s ovocem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-08-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI