Podkovy s oříškovým krémem

zpět
Podkovy s oříškovým krémem
Linecké těsto:
hladká mouka350 gcukr120 gmáslo250 g
žloutek4 kscitronová kůra dle chutiprášek do pečiva špetka
Krém:
máslo250 gcukr6 lžicmleté ořechy4 lžíce
holandské kakao CARLA Chocolate2 lžíce
hladká mouka 350 g, cukr 120 g, máslo 250 g, žloutek 4 ks, citronová kůra dle chuti, prášek do pečiva špetka, máslo 250 g, cukr 6 lžic, mleté ořechy 4 lžíce, holandské kakao CARLA Chocolate 2 lžíce

Příprava

Linecké těsto je super v tom, že se s ním dá kouzlit. Každý zná babiččin linecký mřížkovaný koláč, linecké cukroví plněné domácí rybízovou marmeládou, a nebo je tady možnost jej naplnit krémem.

Vypracujeme těsto, vyválíme z něj plát silný asi 3 mm, vykrajujeme podkovy a pečeme při 180°C do růžova.
Podkovy slepíme krémem a jejich konce namáčíme v čokoládě na vaření, rozpuštěné ve vodní lázni s trochou rostlinného tuku.

2016-12-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI