Pohanková bábovka zpět

Ingredience:
pohanková mouka300 gzralé banány2 kszakysaná smetana200 g
olej100 mlvejce2 kstřtinový cukr60 g
karob2 lžícekypřící prášek do pečiva1 ks
pohanková mouka 300 g, zralé banány 2 ks, zakysaná smetana 200 g, olej 100 ml, vejce 2 ks, třtinový cukr 60 g, karob 2 lžíce, kypřící prášek do pečiva 1 ks

Příprava

Tato bezlepková verze bábovky se v naší rodině asi natrvalo zabydlí a to nejen proto, že pohanka je výborný zdroj vitamínů skupiny B, fosforu, vápníku, železa a rutinu. Ale i pro svou lehce oříškovou chuť.

Banány rozmačkáme vidličkou, smícháme se zakysanou smetanou, cukrem, vejci a olejem. Přidáme mouku smíchanou s karobem a kypřícím práškem. 

Těsto nalijeme do vymazané formy na bábovku. 

Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů zhruba 35 minut. 

2018-05-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI