Pomerančové sušenky zpět

Ingredience:
hladká mouka250 gpolohrubá mouka100 gmoučkový cukr120 g
máslo250 gpomerančová kůra2 lžícepomerančová šťáva4 lžíce
žloutky3 kskypřící prášek1/4 lžičky
Domácí pomerančová marmeláda:
červený grep2 kscitron1 kspomeranče1,7 kg
rum50 mlželírovací cukr 2:1500 g
hladká mouka 250 g, polohrubá mouka 100 g, moučkový cukr 120 g, máslo 250 g, pomerančová kůra 2 lžíce, pomerančová šťáva 4 lžíce, žloutky 3 ks, kypřící prášek 1/4 lžičky, červený grep 2 ks, citron 1 ks, pomeranče 1,7 kg, rum 50 ml, želírovací cukr 2:1 500 g

Příprava

Dnes jsem doma sama a trochu jsem si hrála. Napadlo mě udělat sušenky, tentokrát pomerančové. A návštěva může přijít.

Do mísy prosejeme mouku a přidáme ostatní suroviny a měkké máslo. Propracujeme těsto a necháme v lednici hodinu odležet. Pak vyválíme plát a vykrajujeme větší kolečka, která poklademe na plech s pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 st. dozlatova.
Necháme vychladnout a slepíme domácí pomerančovou marmeládou.

Pomerančová marmeláda s grepem a rumem

Z grepů, pomerančů a citronu vymačkáme šťávu, mělo by ji být 1 kg. Ze dvou dobře teplou vodou omytých pomerančů pomocí škrabky na citrusovou kůru naškrábeme (bez bílé části) kůru na tenké nudličky a přidáme je do šťávy. Promícháme s želírovacím cukrem a uvaříme. Během vaření sbíráme pěnu a vaříme minimálně 5 minut. Kápneme trochu na talířek a zkusíme, jak želíruje. (Pokud je marmeláda stále řídká, přidáme lžičku kyseliny citronové.) Nakonec vmícháme rum. Naplníme skleničky a ihned uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a po pěti minutách obrátíme zpět.

2019-05-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI