Povidlové minidezerty

zpět
Povidlové minidezerty
Ingredience:
polohrubá mouka1 hrnek (250 ml)cukr krupice1/2 hrnkuvanilínový cukr1 ks
prášek do pečiva3/4 sáčkucelé vejce2 ksbílý jogurt250 g
kakao3 lžícerum4 lžíceolej4 lžíce
švestková povidla5 lžicčokoládová poleva CARLA Chocolate dle potřeby
Dále budete potřebovat:
povidla dle potřebysmetana 33% dle potřebysmetana fix dle potřeby
polohrubá mouka 1 hrnek (250 ml), cukr krupice 1/2 hrnku, vanilínový cukr 1 ks, prášek do pečiva 3/4 sáčku, celé vejce 2 ks, bílý jogurt 250 g, kakao 3 lžíce, rum 4 lžíce, olej 4 lžíce, švestková povidla 5 lžic, čokoládová poleva CARLA Chocolate dle potřeby, povidla dle potřeby, smetana 33% dle potřeby, smetana fix dle potřeby

Příprava

A co si zpříjemnit podzimní dny nějakou dobrotou? 

Všechny ingredience umixovat v hladké těsto. Kakaové těsto vylít do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet). Péci na 180C cca 30 minut (nutné zkusit špejlí, zda je upečeno). Na horký koláč nalít připravenou čokoládovou plevu a posypat tím, co máte rádi – oříšky, kokos, mandle, nebo jako jsem použila já nastrouhanou čokoládovou tyčinkou.

Po vychladnutí nakrájet na plátky (já jich nakrájela 16ks). Poté na tácek vyskládat 8 kusů plátků, potřít povidly a přiklopit druhým plátkem. Pak již jen nastříkat šlehačkou (se ztužovačem vyšlehanou) a ozdobit dle fantazie.

2016-11-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI