Pravé americké lívance zpět

Ingredience:
hladká mouka180 gčerstvá vejce2 ksrozpuštěné máslo50 g
mléko275 mlcukr50 gsůl1/2 lžičky
přírodní vanilkový extrakt1 lžičkaprášek do pečiva3 lžičkyolej dle potřeby
hladká mouka 180 g, čerstvá vejce 2 ks, rozpuštěné máslo 50 g, mléko 275 ml, cukr 50 g, sůl 1/2 lžičky, přírodní vanilkový extrakt 1 lžička, prášek do pečiva 3 lžičky, olej dle potřeby

Příprava

Už jako děti jsme měli rádi lívance. Mě vždycky zajímalo, jak v Americe dělají ty svoje nadýchané lívance (pancakes). Receptů je nespočet. Jeden jsem našel, zkusil a rád se s vámi o něj podělím.

1. Do mísy i rozklepneme vejce a přidáme cukr. Obě přísady smícháme a přidáme rozpuštěné máslo. Opět smícháme a poté přidáme vanilkový extrakt a mléko. Znovu smícháme, přidáme hladkou mouku (nejlépe prostou), sůl a prášek do pečiva. Naposledy důkladně promícháme.

2. Rozehřejeme si pánev na střední stupeň. Kápněme trochu olivového oleje na pánev a pomocí ubrousku jej rozetřeme.

3. Naběračkou nabereme jednotlivý lívanec. Ten otáčíme, jakmile spodní strana bude mít takovou zlatohnědou barvu a stejně tak osmahneme i druhou stranu.

4. Jednotlivé lívance dáme na připravený talíř nebo mřížku a máme hotovo.

Je to skutečně velmi jednoduchý recept na chutné nadýchané lívance. Můžeme potřít domácí marmeládou, javorovým sirupem nebo medem. Či případně přidat navrch šlehačku a zakápnout topingem. To už je na nás.

2017-05-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI