Převrácená jablečná omeleta

zpět
Převrácená jablečná omeleta
Náplň:
máslo50 gcukr2 lžíceskořice1 lžíce
jablka dle potřeby
Těsto:
žloutky4 ksmléko5 lžichladká mouka50 g
cukr40 gbílky, ušlehané v tuhý sníh4 ks
máslo 50 g, cukr 2 lžíce, skořice 1 lžíce, jablka dle potřeby, žloutky 4 ks, mléko 5 lžic, hladká mouka 50 g, cukr 40 g, bílky, ušlehané v tuhý sníh 4 ks

Příprava

Krásné páteční ráno! Je před námi víkend, tak mám pro vás tip na úžasně jablečný moučník! Je lehký jako pírko.

Všechny ingredience smícháme a směsí polijeme horká rozvařená jablka na pánvi. Celou pánev dáme do trouby, kde jí necháme asi 30 minut na 170°C. Do růžova upečené těsto nejdříve opatrně odřízneme od okrajů a překlopíme na talíř.

2016-09-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI