Pusinky zpět

Ingredience:
bílky (jeden bílek váží cca 35 g)4 kscukr krupice200 gsůl špetka
bílky (jeden bílek váží cca 35 g) 4 ks, cukr krupice 200 g, sůl špetka

Příprava

Zůstalo vám hodně bílků? Tak jsou na řadě pusinky! Sněhové pečivo je velmi jemné a moc dobré. A pokud přidáte maličko potravinářského barviva, tak jim dodáte hnedle jiný šmrnc.

V míse bílky šleháme se špetkou soli a postupně přidáváme cukr, až nám vyšleháme tuhou sněhovou hmotu. Poté stříkáme na plech vyložený pečícím papírem cukrářským sáčkem malé pusinky. Pokud chceme mít barevné pusinky, tak přidáme do cukrářského sáčku kapku gelové potravinářské barvy. Kdo nemá cukrářský sáček, může sněhovou hmotu na pečící papír nanášet lžičkou. Pusinky nepečeme, ale sušíme v troubě na 110 °C minimálně hodinu, podle velikosti pusinek, můžeme až 1,5 hodiny.

2019-01-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI