Raw skořicové "apple pie" kuličky zpět

Ingredience:
jablečné křížaly100 grozinky140 gvlašské ořechy100 g
slunečnicová semínka60 gchia semínka2 lžícehřebíček5 ks
vanilkový extrakt1 lžičkamletá skořice3 lžičkyskořice na obalení
jablečné křížaly 100 g, rozinky 140 g, vlašské ořechy 100 g, slunečnicová semínka 60 g, chia semínka 2 lžíce, hřebíček 5 ks, vanilkový extrakt 1 lžička, mletá skořice 3 lžičky, skořice na obalení

Příprava

Letošní advent je u nás doma ve znamení zařizování, stěhování, nekonečného montování a natírání. Času na moje milované pečení vánočního cukroví tedy zbylo opravdu hodně málo. Vánoce bez cukroví jsou ale jako jesličky bez Ježíška, a tak jsem si řekla, že alespoň několik druhů udělat musím. Nejenom kvůli tomu, že milujeme sladké a každou příležitost k mlsání rádi využijeme, ale hlavně proto, že se u tvoření cukroví vždy skvěle odreaguju.

A protože milujeme raw dobroty a celkově nepečené cukroví patří k našim oblíbeným, nebyl zase takový problém něco vymyslet. Datlové kuličky a rafaelo jsou klasika, která samozřejmě nesmí chybět, chtěla jsem ale tentokrát vyzkoušet trošku jiné chutě. V zásobě jsem našla plnou krabici křížal, které jsme sušili na podzim, a hned mi bylo jasné, co s nimi.

V kombinaci s vlašskými oříšky, rozinkami a hřebíčkem vznikne takový malý koncentrovaný jablečný koláč. A to je vám taková dobrota, že se musíte opravdu krotit, abyste vše nesnědli na posezení.

Nejprve si v mixeru rozmixujeme sušené ovoce, tedy křížaly a rozinky. Ve chvíli kdy začnou tvořit kompaktnější a lepkavější hmotu, přidejte vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Přisypejte chia semínka a ostatní koření, mletou skořici, vanilkový extrakt a hřebíček. Hřebíček jsem rozdrtila na prášek v hmoždíři. 

Vše společně rozmixujeme do konzistence hutné pasty. Struktura je zcela ve vaší režii. Můžete směr rozmixovat zcela do hladka, já mám ale raději, když v kuličkách cítím kousky jednotlivých ingrediencí.

Z hotové hmoty tvoříme libovolně veliké kuličky a obalujeme v mleté skořici. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

2016-12-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI