Raw skořicové "apple pie" kuličky zpět

Ingredience:
jablečné křížaly100 grozinky140 gvlašské ořechy100 g
slunečnicová semínka60 gchia semínka2 lžícehřebíček5 ks
vanilkový extrakt1 lžičkamletá skořice3 lžičkyskořice na obalení
jablečné křížaly 100 g, rozinky 140 g, vlašské ořechy 100 g, slunečnicová semínka 60 g, chia semínka 2 lžíce, hřebíček 5 ks, vanilkový extrakt 1 lžička, mletá skořice 3 lžičky, skořice na obalení

Příprava

Letošní advent je u nás doma ve znamení zařizování, stěhování, nekonečného montování a natírání. Času na moje milované pečení vánočního cukroví tedy zbylo opravdu hodně málo. Vánoce bez cukroví jsou ale jako jesličky bez Ježíška, a tak jsem si řekla, že alespoň několik druhů udělat musím. Nejenom kvůli tomu, že milujeme sladké a každou příležitost k mlsání rádi využijeme, ale hlavně proto, že se u tvoření cukroví vždy skvěle odreaguju.

A protože milujeme raw dobroty a celkově nepečené cukroví patří k našim oblíbeným, nebyl zase takový problém něco vymyslet. Datlové kuličky a rafaelo jsou klasika, která samozřejmě nesmí chybět, chtěla jsem ale tentokrát vyzkoušet trošku jiné chutě. V zásobě jsem našla plnou krabici křížal, které jsme sušili na podzim, a hned mi bylo jasné, co s nimi.

V kombinaci s vlašskými oříšky, rozinkami a hřebíčkem vznikne takový malý koncentrovaný jablečný koláč. A to je vám taková dobrota, že se musíte opravdu krotit, abyste vše nesnědli na posezení.

Nejprve si v mixeru rozmixujeme sušené ovoce, tedy křížaly a rozinky. Ve chvíli kdy začnou tvořit kompaktnější a lepkavější hmotu, přidejte vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Přisypejte chia semínka a ostatní koření, mletou skořici, vanilkový extrakt a hřebíček. Hřebíček jsem rozdrtila na prášek v hmoždíři. 

Vše společně rozmixujeme do konzistence hutné pasty. Struktura je zcela ve vaší režii. Můžete směr rozmixovat zcela do hladka, já mám ale raději, když v kuličkách cítím kousky jednotlivých ingrediencí.

Z hotové hmoty tvoříme libovolně veliké kuličky a obalujeme v mleté skořici. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

2016-12-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI